Държавата печели повечето дела за връщане на евро средства по програмата Къща

...
Държавата печели повечето дела за връщане на евро средства по програмата Къща
Коментари Харесай

Обясниха защо са взели къщата на Милко Калайджиев

Държавата печели множеството каузи за връщане на евро средства по програмата „ Къща за посетители “. Това оповестиха в „ Тази неделя “ от Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ).

Един от глобените притежатели е фолк изпълнителят Милко Калайджиев. Неговата къща за посетители е оповестена за обмен.

В края на юни ръководителят на съдружие „ Работещи къщи за посетители “ Искра Оракова разгласи, пред парламентарната комисия по земеделие, че 90% от къщите за посетители са глобени след мониторинг за осъществяване на програмата.

Повечето притежатели на къщи са санкционирани поради несбъднат бизнес проект за повишаване на приходите. Тези условия не попадат в договорите, съобщи Оракова в предаването.

Според нея те заплащат за грешките на неработещата администрацията, която не си е свършила работата.

„ В случая неизпълнението се показва в непостигане на финансовите индикатори, които бенефициентът е заложил в бизнес проекта. Санкционирането се прави само и единствено когато отклонението е повече от 50% на бизнес проекта “, сподели за bTV Ваня Славянова, шеф отдел в дирекция „ Оторизация на заплащанията “ към ДФЗ.

Милко Калайджиев сподели, че няма по какъв начин да си върне къщата за посетители поради голямата сума, която дължи.

„ В момента моята къща за посетители е оповестена за обмен от Национална агенция за приходите. Разбрах едно нещо – в никакъв случай с страната съдружник не трябва да става човек “, съобщи артистът

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР